منتديات¢•°نور العيون°•¢:
أهلا وسهلا بكم في منتديات نور العيون نتمنى لكم قضاء اسعد الاوقات مع تحيات:::ادارة المنتدى:::


بأدرة ¢•°مصــــــــــطــــــــفى الانــــــــــــــباري°•¢:
 
الرئيسيةمكتبة الصورس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 || طــرق ع‘ــمــل الزبيــب من الــع‘ــــنب ||

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مصطفى الانباري



عدد المساهمات : 420
نقاط : 1257
تاريخ التسجيل : 12/08/2011

مُساهمةموضوع: || طــرق ع‘ــمــل الزبيــب من الــع‘ــــنب ||   الثلاثاء أغسطس 23, 2011 4:46 pm

الطريقه الاولى:

هاتى عنب بناتى ( اللى هو بدون بذر للى متعرفش كلمة بناتى ) متماسك الحبة ولونه اصفر حتى يكون الزبيب ذهبى و ليس بنى

اغسليه بدون ما تفرطيه اى يظل بعناقيده

اغلى كمية من الماء و ضعى فيها عصير ليمون أو كمية قليلة جدا من البوتاس ( هيدروكسيد بوتاسيوم ) أو كمية قليلة جدا من بنزوات الصوديوم أو كمية قليلة من الكربوناتو ( بيكربونات الصوديوم ) ثم ضعى فى الماء المغلى هذا عناقيد العنب و اغمريها فى الماء لمدة دقيقتين او ثلاث فقط ثم انشليها من الماء بحذر حتى لا تتفرط
لو عندك المصفى الشبكة اللى بتحطي فيها البطاطس علشان تقليها فى الزيت ( اللى بتشيلى بيها البطاطس المقلية يعنى ) ضعى فيهاالعنب ضعيها لمدة دقيقة فى الماء المغلى و شليها و هذه المصفة علشان تضمنى عدم تفريط العنب و لو اتفرط شئ مش مشكلة


ثم ضع العناقيد فى الشمس لمدة اسبوع او كام يوم حسب درجة الجو مع التقليب المستمر للعناقيد حتى تحصلى على الزبيب ثم فرطيه من العناقيد وضعيه فى كيس فى الثلاجة للإستعمال و بالهنا و الشفا و ابقى ادعى لى

الطريقة الثانيه:

يغسل العنب جيدا ويفرط واحده واحده وينقى.
يجهز اناء فيه ماء يغلى كافى لغمر العنب.
تضاف نقط من الزيت وقليل من بنزوات الصوديوم
الى الماء{جرام بنزوات لكل كج عنب}
يغمر العنب فى الماء المغلى ويترك فى درجه الغليان
لمده 3دقائق.
يرفع من الماء ويترك ليصفى وتهدا درجه حرارته نوعا.
ينشر العنب فى مكان متجدد الهواء بعيدا عن الشمس حتى يجف.
يعبا فى برطمانات نظيفه ومعقمه لحين الاستعمال
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://nooor6.mam9.com
 
|| طــرق ع‘ــمــل الزبيــب من الــع‘ــــنب ||
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات¢•°نور العيون°•¢:  :: االصفحه الرئــــــيــــــســـــــيه :: منتدى عمل الاكلات والحلويات-
انتقل الى: